استاندارد ضخامت رنگ خودرو

استاندارد ضخامت رنگ خودرو

استاندارد ضخامت رنگ خودرو

یکی از مهم ترین معیار ها که در خرید ماشین های دسته دوم برای همه افراد و مخصوصا برای دلال ها و فرشندگان ماشین های مختلف مهم است و به آن دقت زیادی می کنند؛ ضخامت رنگ خودرو است. اما سوالی که برای همه افرادی که چیزی درباره ضخامت رنگ خودرو نمی دانند پیش می آید این است که، ضخامت رنگ خودرو چه چیزی به ما می گوید؟ چه کاربردی دارد؟ استادندارد های آن چیست؟ چرا دانستن ضخامت رنگ خودرو تا این حد اهمیت دارد؟ چه روش هایی برای انجام این کار وجود دارد؟ و چند نوع ضخامت سنج رنگ ماشین داریم؟

ضخامت رنگ خودرو، چه چیزی را برای ما آشکار می کند؟

تصور کنید که قصد دارید یک رنگ نو روی ماشین خود بزنید. برای مثال دوست دارید که ماشین خود را قرمز رنگ کنید و چند میلیون نیز هزینه می کنید تا این کار را انجام دهید. اما یک نکته خیلی مهم. با هر لایه رنگ که شما روی ماشین خود میزنید؛ ضخامت رنگ خودرو را زیاد تر و بیشتر می کنید. شاید به اندازه 100 میکرون یا به عبارتی 0.1 میلی متر؛ به مقداری بسیار ناچیز.

اما نکته ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که همه افراد به خاطر تغییر رنگ اتومبیل خود این کار را انجام نمی دهند. رنگ کردن خودرو ها؛ گاها برای اینکه خط و خراش های به جامانده از تصادفات را محو کند، انجام می شود. در بین افرادی که دلیلشان برای رنگ کردن ماشین خود این است و می خواهند آثار تصادف را از روی ماشین خود را از بین ببرند، درصد کمی از آنها؛ افراد سودجویی هستند که نمی خواهند فرد خریدار متوجه خط و خراش های روی ماشین شود تا  بتوانند ماشین را با قیمت بیشتری بفروشند.

برای همین یک استاندارد برای کارشناسی رنگ خودرو ها درست شد. به واسطه این استاندارد شما می توانید متوجه شوید که آیا یک ماشین رنگ شده یا نه؟ این نکته می تواند به شما کمک کند تا ماشین موردنظر خود را با قیمت مناسب تری بخرید. این مهمترین کاربرد شناخت ضخامت رنگ اتومبیل و نحوه دانستن آن است.

 

استاندارد های ضخامت رنگ خودرو چیست؟

بدنه ماشین شما چندین لایه دارد. هر کدام از این لایه ها، از حداقل 10 میکرون تا حداکثر 100 میکرون هستند و بسیار نازک اند و برای ما به راحتی قابل تشخیص نیستنداین لایه های استاندارد عبارت اند از:

  • بدنه ماشین: بدنه فلزی و آهنی ماشین، اولین لایه است که البته بین لایه های رنگ حساب نمی شود ولی در تشخیص ضخامت نقش بسیار مهمی دارد. این قسمت در بخش در ضخامت رنگ ماشین حساب نمی شود.
  • لایه Primer: این لایه، لایه دوم از رنگ خودرو است. این لایه از رنگ برای محکم تر شدن رنگ خودرو به روی آن زده می شود. لایه پرایمر از 40 تا 55 میکرون ضخامت دارد.
  • لایه رنگ Basecoat: این لایه سوم، رنگی اصلی است که کارخانه روی ماشین می زند و این رنگ نیز از رنگ هایی است که کارخانه روی اتومبیل می زند. این لایه نیز از 10 تا 20 میکرون ضخامت دارد.
  • لایه Clear Coat: این لایه، رنگ آخری است که کارخانه روی ماشین می زند. این لایه در اصل آن رنگ ماشین است که ما می بینیم. لایه کلیر هم از 30 تا حداکثر 50 میکرون ضخامت دارد.

وقتی که ضخامت سنج را روی بدنه ماشین می گذارید این بخش از ضخامت را تا حدی حساب می کند و آن را کم می کند. در برخی ازضخامت سنج های خودرو تا عدد 4.6 به این معناست که ضخامت رنگ ماشین در حد مناسب است و رنگ نشده. این عدد ممکن است در بعضی از ضخامت سنج های اتومبیل، صد عدد اضافه شود و تا عدد 146 که همین معنی را می دهد. این بخشی از  استاندارد های ضخامت سنج خودرو است.

انواع خط و خش بر روی رنگ و بدنه ماشین:

  • خط های کوچک و ساده: این نوع از خط ها فقط در لایه Clear نفوذ می کند. این نوع از خط ها فقط در نور آفتاب پیدا هستند. و بدون نور شدید و مستقیم آفتاب معلوم نمی شود.
  • خط های نیمه عمیق: این نوع از خراش ها به لایه Base Color coat نفوذ کرده و بیشتر به چشم می خورند.
  • خراش های عمیق: این نوع از خط و خش ها، تا لایه پرایمر نفوذ می کنند و حتی گاهی به بخش فلز خود بدنه می رسند و به راحتی قابل دیدن هستند.
  • جای آب یا خوردگی اسید: گاهی اوقات، آب یا اسید های مختلف باعث خوردگی رنگ ماشین می شود که به شکل دون دون های ریز روی بدنه پیدا هستند.
  • خط و خش های Hologram: ای نوع از خط و خراش ها، بخش خیلی نازکی از لایه Clear را از بین می برند و با چشم غیر مستقیم نیز به راحتی نمی توان آن را دید. برای اینکه متوجه این گونه از خط و خراش بشوید؛ نیاز دارید تا با دست کشیدن روی بدنه از آن سر در بیاورید.

 

چرا دانستن ضخامت رنگ اتومبیل انقدر اهمیت دارد؟

همانطور که گفتیم، برخی از افراد سودجو برای اینکه بتوانند ماشین خود را با قیمت بالاتری بفروشند بلکه خریدار متوجه رنگ شدن ماشین نشود. برخی از این افراد حتی می خواهند که سر دلال ها و فروشنده های ماشین را کلاه بگذارند. شما برای اینکه بتوانید جلوی این اتفاق را بگیرید نیاز دارید تا ضخامت رنگ خودرو خوب بشناسید و در صورت نیاز، کاربا دستگاه های مختلف ضخامت سنج رنگ اتومبیل را بلد باشید. برای همین است که کارشناسی رنگ خودرو انقدر مهم است.

 

انواع ضخامت سنج رنگ خودرو

  1. ضخامت سنج های ساده: یکی از انواع اولیه ضخامت سنج ها، انواع ساده آنها هستند که یکی از معروف ترین مدل های آن الکومتر ها هستند و از آنها در تشخیص ضحامت رنگ ماشین استفاده می شود.
  2. ضخامت سنج های مغناطیسی: این نوع از دستگاه  های تشخیص رنگ شدگی اتومبیل، به وسیله یک آهنربا کار می کنند.
  3. ضخامت سنج های التراسونیک: این نوع از دستگاه های تستر رنگ ماشین، به روش پیچیده ای و با استفاده از امواج صوتی ضخامت را اندازه می گیرند.

 

روش های مختلف تشخیص ضخامت رنگ ماشین

دسته اول از ضخامت سنج ها، یعنی همان الکومتر ها به این شکل ضخامت رنگ را اندازه می گیرند. برای انجام این کار و سنجیدن ضخامت به وسیله الکومتر باید آن را در رنگ مایع فرو می کنیم تا به بدنه ماشین برسد و سپس می توان ضخامت رنگ ماشین را از آخرین قسمتی که رنگی شده بود؛ تشخیص داد.

دسته دوم از این دستگاه ها،ضخامت سنج های رنگ خودرو آهنربایی و مغناطیسی هستند. این نوع از ضخامت سنج ها کارکرد خاص خودشان را دارند که باید آن را بلد باشید. روی این آهنربا ها سه بخش رنگی وجود دارد؛ بخش های سبز، زرد و قرمز. طرز کار این دستگاه ها به این شکل است که شما باید آهنربا را در چند مرحله به نقاط مختلف بدنه ماشین بزنید و آن را به آرامی به سمت عقب بکشید. اگر در بخش سبز رنگ از بدنه جدا شد و تا آخر بدنه را نگه داشت؛ این یعنی ماشین رنگ نشده و ضخامت آن مناسب است. اگر در بخش زرد از بدنه جدا شد یعنی که ممکن است رنگ شده باشد و اگر در بخش قرمز جدا شد یعنی ماشین قطعا یک یا چند بار رنگ شده. در واقع هر چه ضخامت رنگ خودرو بیشتر باشد؛ مقاومت مغناطیسی پایین تر است و آهنربا زودتر جدا می شود.

دسته سوم از دستگاه ها نیز؛ دستگاه های ضخامت سنج رنگ ماشین هستند. طرز کار این دستگاه ها، به این شکل است که آن را از طرف سنسور آن؛ روی بدنه ی ماشین قرار ی دهید و به عدد آن دقت می کنید. در بالا نیز گفته شد که این عدد باید تا 146 یا در برخی دیگر از دستگاه ها تا 4.6 باشد و اگر از این عدد بیشتر باشد به این معناست که ضخامت رنگ ماشین بالاست و یک بار در گذشته رنگ شده است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
شرکت پترو فرهان گستر جنوب واردکننده برند‌های مطرح تجهیزات جوشکاری و بازرسی فنی و NDT از سراسر دنیا
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش با واحد فروش تماس حاصل فرمایید

02165565901

02144584671

02144584619

09133390223

09034119385